Go Back
+ servings

kruidige en pittige pizzasaus

4.75 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Porties: 4 grote pizza's

Ingrediënten

  • 1 blikje tomatenblokjes
  • snuf zwarte peper
  • snuf zeezout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 flinke theelepel gedroogde oregano
  • 1 flinke theelepel sambal badjak
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 eetlepel suiker of meer als je een zoetere saus wilt
  • scheut olijfolie extra vierge

Instructies

  • Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in een koekenpan. Zet deze op middelhoog vuur en verwarm de saus tot deze kookt al roerend. Zet het vuur lager en laat 3 tot 5 minuten pruttelen tot de saus iets is ingedikt. Wil je echt een dikke saus, laat hem dan langer pruttelen. Giet er vervolgens een scheutje olijfolie extra vierge overheen.