Ga terug
+ servings

Mexicaanse krieltjes ovenschotel

4.73 van 11 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak (600 gram) gegaarde krieltjes goedkoopste zak bij de AH
  • 1 blik (400gram) kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
  • 1 bakje champignons
  • 1 rode paprika + groene paprika in dunne reepjes gesneden
  • 1 jalapeno fijngesneden, zaadjes verwijderd
  • handje gehakte verse koriander fijngehakt
  • 1 bakje (250gr) cherry tomaten gehalveerd
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1 bekertje (200gr) crème fraîche
  • snuf peper en zout
  • 75 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
  • 1 blikje (150gr) mais

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, jalapeno, snuf peper en zout, chilipoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en de kurkuma. Voeg het kipgehakt, champignons, paprika's en krieltjes toe. Bak dit tot het gehakt gaar is. (ongveer 10 minuten) Voeg de kidneybonen, mais, cherrytomaatjes en crème fraîche toe. Roer dit even goed door en breng op smaak met eventueel extra peper en/of zout. Schep alles in de ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en bak nog 15 minuten in de oven. Zet eventueel voor een krokant korstje de laatste 2 minuten de grill aan. Bestrooi als de ovenschotel klaar is met verse koriander.