Ga terug
–+ servings

nasi goreng met kip en garnalen

3.8 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Indonesische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram verse garnalen schoongemaakt en gepeld (kant en klaar bakje/zakje)
  • 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden (grote van de garnaal)
  • 2 eieren
  • 3 teentjes knoflook grof gesneden
  • 2 rode peper grof gesneden
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1,5 theelepel suiker
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 eetelepel ketjap manis
  • 1 eetelepel sojasaus
  • 4 bosui fijn gesneden
  • gebakken uitjes
  • 300 gram rijst gekookt en afgekoeld
  • olie
  • snufje gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Klop de eieren met een snufje zout los. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak 2 omeletten. Mix in een keukenmachine de ui, knoflook, rode peper, trassi, korianderzaad en suiker. (dit kan je ook met een vijzel doen) Verhit in een wok of hapjespan een flinke hoeveelheid olie (de bodem moet helemaal bedekt zijn). Fruit het kruidenmengsel voor 1 minuut. Voeg de kip en garnalen toe en roerbak dit voor 5 minuten. (de kip moet gaar zijn) Voeg nog een scheutje olie toe en voeg dan de rijst en bosui toe. Roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met 1 el ketjap manis, 1 el sojasaus en eventueel een snuf peper en/of zout. Snijd de omeletten in dunne reepjes en leg dit over de nasi goreng. Serveer met gebakken uitjes en eventueel pindasaus.