Meng in een schaaltje 3 el sweet chilisaus, 2 el sojasaus, 2 el bruine basterdsuiker en een 1/4 tl kaneel. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bestrooi de kip met een snuf peper en zout. Verhit een klont roomboter en een scheut olijfolie in een stoof of hapjespan en bak de kip in porties rondom goudbruin. Haal alle kip eruit en fruit in het braadvet de uien met de knoflook, gember en rode peper. Voeg de kip weer toe samen met de marinade. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen, doe de champignons erbij en voeg 100 milliliter water toe. Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen. Meng 2 tl maïzena met een klein scheutje koud water en voeg dit toe aan de saus. Roer even goed door. Leg dan de stukjes paksoi erbij en laat dit nog even 5 minuten pruttelen. Serveer met de rijst en bestrooi dan met de fijngesneden bosui en bestrooi met wat sesamzaad.