Go Back
–+ servings

Indiase curry met kip, aardappel en groenten

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 2 uien grof gesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 groente bouillonblokje
  • 4 grote iets kruimige aardappelen middel grote stukken gesneden
  • 3 theelepels garam masala
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • limoen
  • handje verse koriander gehakt
  • 2 paprika's blokjes gesneden
  • 250 gram champignons grof gesneden
  • 200 gram diepvries erwtjes
  • roomboter
  • olie

Instructies

  • Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit een scheutje olie en roomboter in een stoofpan en bak de kip rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan en bak in het braadvet de uien, knoflook, rode peper, gember, tomaat, champignons en paprika voor 2 minuten. Voeg de garam masala, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, uienpoeder en een snufje chilipoeder toe. Bak dit kort mee. Voeg de kip, kokosmelk, bouillonblokje en aardappelen toe. Roer dit goed door. Leg de deksel op de pan en laat voor 15 minuten op middelhoog vuur koken. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 15-20 minuten zachtjes koken (de aardappelen moeten gaar zijn) Voeg de diepvrieserwtjes toe en kook deze 1-2 minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Ik gebruikte een hele limoen maar doe dit echt naar eigen smaak. Serveer eventueel met Naan en een frisse yoghurtdip.