Ga terug
+ servings

Kruidige Italiaanse kip

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets ieder stuk verticaal doormidden snijden
  • 4 Italiaanse bollen
  • 2 bollen mozzarella in plakjes gesneden
  • 1 zakje rucola

marinade voor de kip

  • 2,5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1/2 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden of Italiaanse kruiden
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 citroen sap en rasp nodig
  • 1 teentje knoflook geperst

kruidige ketchup

  • 4 flinke eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1,5 eetlepel extra vierge olijfolie

Instructies

  • Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de kip marinade. Smeer de kip hiermee in en bak in de Aerofryer / Airfryer op 180 graden voor 10 minuten. (heb je niet zo'n apparaat bak dan de kip in een koekenpan met een scheutje olie of in een grillpan)
  • Maak ondertussen de kruidige ketchup. Meng daarvoor tevens alle ingrediënten. Snijd de Italiaanse bollen door midden en smeer beide kanten in met de saus. Beleg met een handje sla, plakjes mozzarella en de kip.
  • TIP: ook lekker met eventueel krokant gebakken spek.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook