Go Back
+ servings

andijviestamppot met spekjes in mosterdroomsaus

4 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 150 milliliter melk meer als je een super smeuïge puree wilt
  • 75 gram extra belegen kaas in blokjes gesneden
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf nootmuskaat
  • klontje roomboter
  • 250 gram gesneden rauwe andijvie of meer naar wens

mosterdroomsaus met spekjes

  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 125 milliliter slagroom
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1 groente bouillonblokje

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar, giet deze af en stamp de aardappelen met de melk, nootmuskaat, peper, zout en klontje boter tot een puree. Spatel de andijvie erdoorheen en de stukjes kaas.
  • Maak ondertussen de mosterdroomsaus met spekjes klaar: Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spekjes met de sambal, knoflook, ui en het bouillonblokje (verkruimel deze eerst) knapperig. Voeg 1 el bloem toe en bak kort mee. Voeg dan de slagroom en grove mosterd toe en laat eventjes koken tot de saus dikker begint te worden.
  • Schep de andijviestamppot op een bord en daaroverheen de saus. Eet smakelijk!