Go Back
–+ servings

Thaise burger met rode currysaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 3 flinke eetlepels rode currypasta zelfgemaakt (recept staat op de blog)
  • 1 ei
  • 8 eetlepels paneermeel
  • flinke hand panko
  • 4 burger broodjes
  • sla
  • 4 plakjes cheddar kaas

rode curry mayonaise

  • 5 flinke eetlepels mayonaise
  • 1 flinke eetlepel rode currypasta

Instructies

  • Meng het gehakt met 3 flinke eetlepels rode currypasta, ei en 8 eetlepels paneermeel. Kneed dit goed door en vorm er 4 burgers van. Haal de burgers door de panko, hierdoor krijg je een lekkere knapperig korstje.
  • Verhit een flinke scheut zonnebloem olie in een pan en bak de burgers mooi goudbruin en gaar. Meng ondertussen de mayonaise met rode currypasta. Smeer zowel de bovenkant als de onderkant van het broodje in met de rode curry mayonaise. Beleg met sla en een plakje cheddar. Leg hierop de burger.
  • TIP: ook lekker met plakjes avocado, tomaat en wat fijngehakte bosui.