Ga terug
+ servings

Cheeseburger

2 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram half om half gehakt
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 eidooier
  • 3 theelepels paprikapoeder hot
  • 3 tl kerrie masala
  • flinke hand vers gehakte peterselie
  • snuf zeezout
  • snuf gemalen zwarte peper
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 3 grote uien
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • snuf zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • 1 flinke eetlepel honing
  • 6 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder hot
  • 2 theelepels gedroogde provencaalse kruiden
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepels mosterd
  • 4 stuks hamburgerbroodjes
  • sla naar keuze
  • 8 plakjes uitgebakken spek
  • 4 stuks gebakken eieren
  • 2 stuks tomaten in plakjes gesneden

Instructies

  • Meng het gehakt met alle kruiden, eidooier en peterselie. Vorm er 6 platte burgers van en laat even opstijven in de koelkast Haal ongeveer een uur voordat je gaat bbq'en de burgers uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  • Voeg alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer dit goed door. Dek af met folie en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Ga verder met het maken van de uien. Verwarm een flinke scheut olijfolie en roomboter in een pan Voeg de uien toe met zwarte peper en zeezout Bak 2 minuten op hoog vuur Voeg de sambal toe en bak weer 2 minuten mee Voeg dan de honing toe en bak even kort mee Zet nu het vuur laag en laat de uien onder af en toe roeren karameliseren. Neemt ongeveer 10 minuten tijd in beslag
  • Grill de burgers op de BBQ en leg vlak voor de burger af is de geraspte cheddar erop.
  • Smeer het hamburgerbroodje in met de saus, leg wat sla op het broodje, dan de cheeseburger, plakjes tomaat, gekarameliseerde uien, krokant gebakken spek en het gebakken eitje.