Giet de kikkererwten af in een kom (je hebt namelijk nog een gedeelte van het vocht nodig)
Prak de helft van de kikkererwten grof met een vork en doe de andere helft van de kikkererwten in een keukenmachine
Voeg bij de kikkererwten in de keukenmachine de Griekse yoghurt, citroensap, knoflook, tahin, paprikapoeder, kerrie masala, komijnpoeder, harissa, 3 el kikkererwten vocht en 3/4 van de peterselie en koriander
Pureer de kikkererwten tot je een redelijk smeuïge substantie verkregen hebt
Breng het op smaak met zwarte peper en zeezout. Eventueel met nog andere specerijen die je gebruikt heb om de hummus te maken
Roer de geprakte kikkererwten erdoor en verspreid de hummus op een groot bord, schaal of houten plank
Maak met de bolle kant van een lepel draaiende bewegingen zodat er gleuven in de hummus ontstaan
Giet flink wat olijfolie extra vierge in over de hummus en dan vooral in de gleuven die je zojuist gemaakt heb
Bestrooi met flink wat paprikapoeder en de overgebleven koriander en peterselie