Verwarm in een steelpan de ketchup, ketjap manis, mosterd, basterdsuiker, een scheutje citroensap, sambal, chilipoeder, paprikapoeder en de geraspte knoflook
Voeg beetje bij beetje de Coca Cola toe en roer de saus goed door elkaar. Laat op heel laag vuur staan.
Verwarm in een hapjespan een scheutje olie en bak de kip goudbruin met zwarte peper en zeezout.
Giet de Coca Cola saus erbij en laat 40-60 minuten pruttelen tot de saus mooi in ingedikt. (vergeet niet te roeren tussendoor) Mocht de saus niet dik genoeg worden, voeg dan een maïzena papje toe. Meng 1 flinke tl (of meer) maïzena met een scheutje koud water en voeg dit beetje bij toe, tot je de juiste dikte hebt.
Garneer de sticky chicken met de bosui. Serveer met frietjes of rijst. Ook de dag erna lekker op een broodje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook