Schil de pompoen en snijd in blokjes. Verwarm de groentebouillon en voeg de tijm toe. Kook er 20 minuten de pompoen in gaar. Giet af en mix de pompoen met een staafmixer of blender tot een gladde puree. Kruid eventueel met peper en zout.
Smelt een klontje roomboter in een sauspan. Fruit er de sjalot in aan tot glazig. Blus af met de witte wijn en laat bijna volledig inkoken. Voeg de visfond, 4 takjes grof gesneden dragon en de room toe. Laat dit ook weer redelijk inkoken. Schuim voor het serveren eventueel een beetje op met een staafmixer.
Zet twee koekenpannen op het vuur en smelt in beide pannen een klont roomboter. Bak in de ene pan de roodbaarsfilets in ongeveer 8 minuten gaar. Bak in de andere pan de cantharellen (of kastanje champignons). Kruid dit met peper en zout.
Schep de pompoenpuree op de borden. Leg er de visfilets op. Verdeel de cantharellen en eventueel zeewier over de vis. Lepel er wat saus over.