Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote springvorm (25cm) in met roomboter en bestrooi dit met een beetje bloem. Dit voorkomt dat de taart blijft plakken.
Klop de eieren met de fijne kristalsuiker schuimig. Dit duurt een paar minuten en het mengsel wordt wittig van kleur. Voeg dan de olie toe en mix even kort door. Voeg de melk toe en mix weer kort door.
Meng de bloem met het zakje bakpoeder en spatel de bloem in 3 etappes door het beslag. Voeg de vanille extract en het sap van 1 citroen toe en meng dit door het beslag. Giet het beslag in de springvorm. Leg er de stukjes nectarine in en bestrooi met een beetje rietsuiker. Bak de taart in 60-70 minuten gaar. (mocht de taart te donker worden, dek dan af met aluminiumfolie)
Maak ondertussen de frisse yoghurtsaus met nectarines door de yoghurt met de geprakte nectarine en vanillesuiker te mengen. Zet dit in de koelkast tot je de cake gaat serveren.
Meng 1 flinke eetlepel abrikozen jam met een scheutje water. Zodra de taart uit de oven komt smeer je hiermee de bovenkant van de taart in. Hierdoor krijgt de taart extra smaak maar gaat hij ook mooi glanzen.
Laat de taart afkoelen alvorens je de springvorm verwijdert. Serveer een stuk taart met de frisse nectarine yoghurtsaus.
TIP: deze taart kan je met iedere fruitsoort maken wat je lekker vindt.