Sla de dikke kant van de kipfilets een beetje plat en halveer de kipfilets. Meng ik een mengkom de karnemelk met de sambal, suiker, uienpoeder, peper, zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en kerriepoeder. Leg hierin de 4 stukken kipfilet en laat deze 8 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de bloem met de paprikapoeder, peper, zout en chilipoeder. Haal de kipfilets door het bloem, vervolgens weer door de marinade en dan weer door de bloem. (gebruik een tang, met je handen is het een enorme kliederboel)
Verhit in een grote koekenpan een flinke scheut olie. Bak de stukken kipfilet aan beide kant krokant en goudbruin. (zet het vuur niet te hoog, anders verbrand de kip). Dit duurt per kant 1 a 2 min. Leg de stukken kip op de bakplaat en bak 10-15 minuten nog in de oven.
Maak ondertussen de saus klaar. Meng hiervoor alle ingrediënten. Rooster de broodjes. Leg op de onderkant ijsbergsla, daarop een plakje cheddar en tomaat, daarop de krokante kipburger en een flinke klodder saus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook