Snijd de onderkant van de groene asperges (±2 cm) en snijd ze vervolgens in stukken van ±3–4 cm.
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groene asperges toe en bak ze 4 à 5 minuten mee, tot ze beetgaar zijn.
Roer de mascarpone, citroenrasp, sap van een halve citroen en de verse dille door de pan. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op heel laag vuur staan. TIP van Marie Louise: ik vind het lekker om vaak iets meer citroensap toe te voegen, dus voeg gerust naar smaak meer of minder toe.
Breng een grote pan water aan de kook met het bouillonblokje. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
Meng de gekookte pasta door de citroen-roomsaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe naar wens voor een romigere saus. Schep de pasta over 4 borden, bestrooi met extra versgemalen zwarte peper, wat extra dille en eventueel chilivlokken. Eet smakelijk. TIP: het is ook erg lekker om nog geraspte kaas over de pasta te serveren.
Notities
😋 Wil je dit recept lactosevrij maken? Gebruik dan een lactosevrije roomkaas of plantaardige kookroom in plaats van mascarpone. De smaak blijft romig, maar je buik is je dankbaar.👌 Voor een lichtere variant kun je de mascarpone vervangen door crème fraîche of kookroom. Het resultaat is nog steeds lekker romig, maar net wat frisser en minder zwaar.👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!