1zakje rode curry pastaik gebruik dit van het merk Inproba
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufzoutoptioneel
200milliliterkokosmelk+ eventueel extra voor garnering
550milliliterheet water
1groentebouillonblokje
verse korianderfijngehakt (optioneel)
pompoenpitten mixoptioneel
snufpul biberof chilivlokken
Instructions
Verhit een scheut olie in een soep of stoofpan. Bak de pompoen met de wortel, ui, knoflook, rode curry pasta, laos en zwarte peper voor een paar minuten. (3-5) op middelhoog vuur)
Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe samen met het water en laat afgedekt 25 minuten pruttelen. (de pompoen moet gaar zijn) Soms kan het iets korter of langer duren.
Haal de pan van het vuur en voeg de kokosmelk toe. Pureer de soep vervolgens tot je een romige substantie hebt. Breng eventueel extra op smaak met peper en/of zout.
Garneer de soep eventueel met een beetje fijngehakte koriander, scheutje extra kokosmelk, pompoenpitten mix en/of pul biber (chilivlokken)
Eet smakelijk :-)
TIP: ook lekker is om krokant gebakken spekblokjes toe te voegen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!