100gramgeraste kaasik gebruikte extra belegen kaas
150gramgerookte spekreepjes of blokjesik gebruikte dus vegetarische spekjes
70gram tomatenpuree= klein blikje
2eetlepelsketchup
snufversgemalen zwarte peper en zout
snufjechilivlokken
2theelepelsgedroogde oregano
handjeverse peterseliefijngehakt
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spekjes krokant. (de vegetarische spekjes heb ik maar 4-5 minuten gebakken op redelijk hoog vuur) Wanneer je echt spek gebruikt voeg dan geen olie toe en bak iets langer.
Rol het bladerdeeg inclusief bakpapier uit op een bakplaat. Vouw de randen van het deeg iets naar binnen toe. (laat het bladerdeeg even 10-15 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het uitrolt)
Meng de tomatenpuree met de ketchup, gedroogde oregano, peper, zout, chilivlokken en smeer dit over het bladerdeeg uit.
Verdeel de prei, champignons en paprika over het bladerdeeg. Verdeel dan de vegetarische spekjes en kaas eroverheen.
Bak de plaattaart in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi vlak voor serveren de plaattaart met verse peterselie.
Eet smakelijk!
TIP: smeer eventueel de randen van het bladerdeeg in met geklust ei voor een mooie goudbruine kleur.