Leg de tomaatjes op een bakplaat. Meng in een schaaltje de olijfolie, peper, zout, pul biber (of chilivlokken), gedroogde oregano, balsamico azijn en de knoflook. Verdeel dit over de bakplaat en meng met je handen alles door elkaar. Rooster de tomaatjes in 20-25 minuten goudbruin. Laat de tomaatjes even een paar minuten afkoelen voor gebruik.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en meng met de pesto.
Serveer de pasta pesto met de geroosterde tomaten. (inclusief eventueel kookvocht) Bestrooi de pasta met de pijnboompitten, scheur de mozzarella in stukjes eroverheen en verdeel de verse basilicum over de pasta.
Drizzle eventueel nog wat extra olijfolie over de pasta. Eet smakelijk!
TIP 1: ook erg lekker met extra Parmezaan over de pasta. TIP 2: ook erg lekker is het om nog extra fijngehakte rozemarijn over de pasta te gebruiken.