Trefwoord: geroosterde tomaten, pasta, pasta pesto, pesto
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 35 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
1 bakplaat of grote lage ovenschaal
Wat heb je nodig (ingrediënten)
700gramtomaatjesik gebruikte gemengde tomaatjes
3teentjesknoflookgeraspt
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
1tlpul biberof een snuf chilivlokken
1eetlepelbalsamico azijn
6eetlepelsolijfolie
1theelepelgedroogde oregano
PASTA PESTO
350grampasta naar eigen keuze
100grampesto
35grampijnboompitten
1bol mozzarella
handjeverse basilicumgrof gehakt/gescheurd
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de tomaatjes op een bakplaat. Meng in een schaaltje de olijfolie, peper, zout, pul biber (of chilivlokken), gedroogde oregano, balsamico azijn en de knoflook. Verdeel dit over de bakplaat en meng met je handen alles door elkaar. Rooster de tomaatjes in 20-25 minuten goudbruin. Laat de tomaatjes even een paar minuten afkoelen voor gebruik.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en meng met de pesto.
Serveer de pasta pesto met de geroosterde tomaten. (inclusief eventueel kookvocht) Bestrooi de pasta met de pijnboompitten, scheur de mozzarella in stukjes eroverheen en verdeel de verse basilicum over de pasta.
Drizzle eventueel nog wat extra olijfolie over de pasta. Eet smakelijk!
TIP 1: ook erg lekker met extra Parmezaan over de pasta. TIP 2: ook erg lekker is het om nog extra fijngehakte rozemarijn over de pasta te gebruiken.