Begin met het maken van de pistache pesto als je deze zelf maakt. Zet apart tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de tomaatjes en spek over een bakplaat. Drizzle er een beetje olijfolie overheen, bestrooi met peper, zout, chilivlokken en gedroogde oregano. Meng alles met je handen goed door elkaar.
Rooster in 17-20 minuten de tomaten en spek goudbruin. Zet eventueel de laatste 2 minuten de grillstand of hetelucht stand aan.
Kook de pasta samen met het bouillonblokje volgens de verpakking gaar. Giet de pasta af maar bewaar een beetje kookvocht. (zo kan je de pasta straks smeuïger maken.)
Meng de warme pasta met de pistache pesto. Roer hier de geroosterde tomaten met spek en al het bakvocht door de pasta. Voeg eventueel voor extra romigheid nog wat extra kookvocht van de pasta toe.
Verdeel de pasta over 4 borden, leg in het midden een bolletje burrata, bestrooi met verse basilicum en een snuf versgemalen zwarte peper en eventueel chilivlokken. Ook lekker is om een beetje fijngehakte pistache nootjes er extra overheen te strooien. Eet smakelijk! 😋
Notities
Tip: geen pistachenoten in huis of eet je liever de klassieke versie? Dit recept kun je natuurlijk ook maken met een zelfgemaakte of kant-en-klare groene pesto. Tip bij lactose-intolerantie: Vervang de burrata eventueel door lactosevrije mozzarella of een plantaardig alternatief. De pesto is al lekker romig, maar je kunt ook wat lactosevrije room of vegan roomkaas toevoegen voor extra smeuïgheid.