Trefwoord: makkelijk pannenkoeken recept, pannenkoeken zonder ei, vegan pannenkoeken
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 50 minutenminuten
Servings: 10stuks
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
250gramvolkorenmeel
125grampatentbloem
1litermelkik gebruik plantaardige melk
7 gram bakpoeder
2theelepelsvanille aromaof 1 zakje vanillesuiker
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng in een grote mengkom het volkorenmeel met de patentbloem, bakpoeder en flinke snuf zout.
Voeg beetje bij beetje 900 milliliter melk toe en roer met een garde tot een glad beslag.
Laat het beslag afgedekt minimaal 30 minuten rusten. (een uur mag ook)
Is het beslag na het rusten te dik? Voeg de overige 100 ml melk toe.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
Smelt een beetje boter of olie in de pan. Giet een dun laagje beslag met een soeplepel in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin aan beide kanten.
Notities
Tip om pannenkoeken warm te houden: Zet een pan met een klein laagje water op laag vuur en leg er een bord bovenop. Breng het water aan de kook, zet het vuur dan laag. Stapel de gebakken pannenkoeken op het bord en dek ze af met een tweede bord of een vel aluminiumfolie. Zo blijven ze lekker warm en zacht tot je ze gaat serveren.