Trefwoord: Aziatische noedels, broccoli, Chinese zwarte pepersaus, noedels, zwarte pepersaus
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
1stronkbroccoliin roosjes gesneden (vrij grote stronk gebruiken)
300gramgehakt
1pakwoknoedels
1uiin dunne halve ringen gesneden
3centimeterverse gembergeschild en geraspt
3teentjesknoflookfijngehakt
ZWARTE PEPERSAUS
5eetlepelsoestersaus
2eetlepelssojasauslichte sojasaus gebruiken
2eetlepelsketjap manis
2theelepelsrijstazijnook wel sushi azijn genoemd
1/2theelepelwitte peper
1theelepelversgemalen zwarte peper
snufpul biber of snufje chilivlokken
EXTRA'S
4eieren
50gram(gezouten) pinda'sfijngehakt of gevijzeld (ook lekker zijn cashewnoten)
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de zwarte pepersaus.
Kook de broccoli beetgaar in 3-4 minuten. Maak tevens de woknoedels volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Giet beide af en laat even staan. (ik giet ze samen tegelijk af...scheelt weer afwas)
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien kort met de knoflook en gember. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg dan de noedels en broccoli toe en bak nog even kort mee. Giet de zwarte pepersaus erbij en verwarm kort mee.
Bak de eieren en serveer de noedels met de gebakken eieren en fijngehakte pinda's of cashewnoten.
TIP: gebruik voor de zwarte pepersaus wel het liefst versgemalen zwarte peper. Dit is net iets grover dan gemalen zwarte peper. Zowel de structuur als de smaak is lekkerder in dit gerecht.