750gramlamsschouderin grove stukken gesneden (2 bij 2 cm.)
4trostomatenin stukjes gesneden
1uigesnipperd
3tenenknoflookfijngehakt
2eetlepelsmasalaGebruik de Hindoestaanse Masala uit de toko
1eetlepelsuiker
1eetlepelketjap asinzoute ketjap
bouillonblokjevan maggi (die kleine vierkante)
1Madame Jeanette
200mlwater
Instructions
Steek de bbq aan en zet hier een gietijzerenpan op met een flinke scheut zonnebloemolie.
Wanneer de pan heet is zet je hier het lamsvlees in aan. Doe er 1 eetlepel masala overheen en laat dit even mee bakken. Wanneer je lamsvlees licht is gekleurd mag het vlees uit de pan en zet je deze even opzij.
Fruit nu in dezelfde pan de ui en voeg na twee minuten de knoflook en de tomaat toe. Voeg ook hier een eetlepel masala en een eetlepel suiker aan toe. Wanneer de uien gekleurd zijn, mag het vlees er weer bij.
Zet de bbq alvast zacht qua vuur zodat de temperatuur niet te hoog oploopt. (doe dit ook op het fornuis)
Voeg nu de zoute ketjap, het bouillonblokje, de madam Jeanette en het water toe. Laat de madam Jeanette heel en kook deze mee. (zorg ervoor dat deze niet openbarst....anders gaat je lam heeeeeeel pittig worden....check dit regelmatig) Zodra hij opengebarsten is, haal de peper er dan uit. (tenzij je van super pittig houdt)
Nu moet de deksel op de pan en moet de stoof op 120 tot 150 graden voor 2,5 / 3 uur stoven. Let op dat de stoof niet helemaal droog stooft. Dus af en toe de deksel van de pan en even doorroeren. Gaat hij te hard, dan iets lager zetten en/of voeg dan een klein beetje extra water toe.