1stuksrode peperfijngesneden met zaadjes en zaadlijst
1uifijngesnipperd
1eetlepelsambal badjak
1eetlepelpaprikapoeder
2theelepelsgedroogd korianderblad
2theelepelskurkuma
1/2theelepelKaneel
1handverse peterseliefijngesneden
1tl trassi
1eetlepelbruine suiker
snufjegemalen zwarte peper
snufjezeezout
3 eetlepelscitroensap
1blikjekokosmelkblikje van 400 ml
zonnebloemolie
350 gram rijst
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit in een grote hapjespan een flinke scheut zonnebloemolie
Fruit hierin de uien met rode peper en een snufje zwarte peper en zeezout
Voeg de knoflook, paprikapoeder, koriander, kurkuma, kaneel, citroensap en trassi toe en bak dit allemaal kort mee
Voeg nu het mengsel in een keukenmachine toe met een scheutje olie en 3/4 van de peterselie. Mix tot je een smeuïge pasta hebt
Voeg in dezelfde pan die je net gebruikt heb nog een scheutje olie toe en bak de kippendijen goudbruin
Voeg de kruidenpasta toe en de sambal en bak kort mee
Vervolgens voeg je de kokosmelk en bruine suiker toe en breng het al roerend aan de kook
Zet het vuur nu laag en stoof de kip met de deksel op de pan voor 60 minuten
Kook ondertussen de rijst
Haal na 60 minuten de kip uit de pan en laat de saus inkoken tot je de gewenste sausdikte hebt. Voeg dan de kip weer toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kruidige kip eroverheen en bestrooi met de overgebleven peterselie
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!