200gramspitskoolik gebruikte een zakje voorgesneden fijne spitskool
2theelepelsrijstazijn
1eetlepelvolle yoghurtGriekse yoghurt of kwark kan ook
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
HONING MOSTERDSAUS
4eetlepelsmayonaiseflinke eetlepels
2theelepelsgrove mosterd
1theelepelgewone mosterd
1,5eetlepelhoning
1theelepelkurkuma
1/2theelepelkomijnpoeder
snufvers gemalen zwarte peper en zout
OVERIGE BENODIGDHEDEN
4 stuksburgerbroodjes
4plakjescheddar
gefrituurde uitjes
Zo maak je het (bereidingswijze)
Maak eerst de honing mosterdsaus en meng hiervoor alle benodigde ingrediënten. Dek af tot gebruik.
Maak de koolmix en meng hiervoor ook alle benodigde ingrediënten. Dek tevens af tot gebruik.
Rooster eventueel de broodjes.
Leg de kipfilets op een snijplank en bedek ze met een stuk huishoudfolie. Sla met een deegroller (of koekenpan) de kipfilets iets platter. Haal de folie er vanaf en snijd iedere kipfilet in 2 gelijke stukken. Bestrooi de kip aan beide kanten met zwarte peper. Meng in een diepbord of schaaltje de bloem met de uienpoeder, knoflook, suiker, peper en zout. Leg alvast een schone snijplank klaar. Haal de kip door het water, dan door de bloem, weer door het water en weer door het bloem.
Verhit in een grote hapjespan een flinke scheut olie. (de bodem moet geheel bedekt zijn met olie voor ongeveer een halve tot 1 centimeter) Bak de kipfilets in 7-10 minuten goudbruin en gaar.
LET OP!!! Zorg dat je vuur niet continue heel hoog staat. De buitenkant wordt dan te snel bruin en je kip niet gaar. Begin op redelijk hoog vuur en bak de kip aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur dan iets lager zodat de kip goed kan garen.
Smeer de bovenkant en onderkant van je broodje in met een laagje saus, leg daarop een beetje kool, cheddar, gebakken uitjes, de kipburger, weer kool en eventueel extra gebakken uitjes. Succes met eten!
Het lijkt misschien best een klusje maar het is echt allemaal heel erg simpel.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!