Trefwoord: aardappeltjes, aardappeltjes met citroen, knoflook, oven, ovenaardappeltjes, verse kruiden
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 40 minutenminuten
Totale tijd: 50 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
1kilokruimige aardappelenin partjes gesneden (ik laat de schil eromheen)
3takjesverse rozemarijnfijngehakt
2theelepelsgedroogde oregano
1citroenrasp nodig
3teentjesknoflookgeraspt
scheutjezonnebloemolie
scheutjeolijfolie extra vierge
flinkesnufzeezout
flinkesnuf vers gemalen zwarte peper
snufpul biberof chilivlokken
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kook de aardappelpartjes even kort voor (ongeveer 5 min) tot ze net aan beetgaar zijn. Giet de aardappelpartjes af en laat ze helemaal afkoelen. Dit kun je prima een dag van te voren doen.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Meng in een schaaltje een scheut zonnebloemolie, scheut olijfolie, rozemarijn, oregano, peper, zout, pul biber (chilivlokken), rasp van 1 citroen en de knoflook. Meng de aardappelpartjes met de kruidige olie en leg ze in een ovenschaal. Bak de aardappeltjes in 25-35 minuten krokant en goudbruin.
TIP: ook lekker is om wat klontjes roomboter in de ovenschaal te leggen.