1250gramOpperdoezer Rondegewassen en in partjes gesneden
1theelepelzout
40gramroomboter
2eetlepelszonnebloemolie
3teentjesknoflookgeraspt
10grampetereseliefijngehakt
grof zeezoutnaar smaak
Zo maak je het (bereidingswijze)
Breng een ruime pan water aan de kook met 1 theelepel zout. Voeg de aardappelpartjes toe en kook ze in ongeveer 8 minuten beetgaar.
Giet de aardappelen af, hussel ze voorzichtig door elkaar en laat volledig afkoelen en uitdampen. 💡TIP: het allerlekkerste is om ze een dag van tevoren te koken en gekoeld te bewaren.
Verhit de roomboter en olie in een grote (hapjes)pan. Leg de aardappelpartjes in de pan zodra de boter bruist. Laat ze 3-4 minuten liggen voordat je ze omdraait.
Bak de aardappelen in totaal 15-20 minuten goudbruin en krokant, afhankelijk van de grootte. Draai ze tussendoor voorzichtig om met een spatel.
Voeg in de laatste 2 minuten de knoflook toe en bak kort mee. Zet het vuur uit en meng er de verse peterselie door. Breng op smaak met zeezoutvlokken. Eet smakelijk! 😋
💡Extra tip van Marie Louise: Laat de aardappeltjes tijdens het bakken steeds even liggen voordat je ze omdraait. Zo krijg je een krokant korstje zonder dat ze uit elkaar vallen.
💡TIP: wil je deze gebakken aardappels vegan of lactosevrij bereiden? Gebruik dan een plantaardige roomboter. Is net zo lekker!