300gram kousenband / haricot verts Ik kon deze keer geen kousenband krijgen en gebruikte daarom haricot verts. Wil je zo authentiek mogelijk blijven kies dan voor kousenband.
3kruimige aardappelen4 wanneer je aardappelen klein zijn. In stukjes gesneden.
1uigesnipperd
1teen knoflookfijngehakt
1Madame Jeanetteheel mee gekookt en daarna 1/4 deel klein gesneden en terug toegevoegd. (gebruik handschoenen eventueel bij snijden)
1bouillonblokje
1,5eetlepelmasala kruiden ik gebruikte Hindoestaanse masala van de toko
1eetlepelsuiker
250mlgekookt water
1tomaat zonder zaadjes en in blokjes gesneden
Instructions
Laat een hapjespan warm worden met zonnebloemolie. Fruit hierin de ui en wanneer deze kleurt, voeg dan de knoflook, aardappels, masala kruiden en suiker toe. Bak al roerend voor 5 minuten.
Voeg nu het water en de hele madame Jeanette toe. Zet het op middelhoog vuur en laat voor 15 minuten stoven met de deksel op de pan. Voeg dan de haricot verts/kousenband toe en laat nog eens 10-15 minuten meestoven.
TIP: als je kousenband gebruikt, snijd deze dan wel in kleine stukken.