3/4theelepelchilivlokkenmeer of minder naar eigen smaak
70gramtomatenpuree= klein blikje
75gramgeraspte mozzarella
30gramGrana Padanofijn geraspt (ik gebruik een kant en klaar zakje)
1tomaatin plakjes gesneden
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
1/2theelepelsuiker
gedroogde oregano
olijfolie
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de uien met de knoflook en gedroogde Italiaanse kruiden voor 3-5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en suiker toe en bak kort mee.
Meng in een mengkom de tonijn met het uien-tomatenmengsel, mayonaise, chilivlokken, flinke snuf peper en zout.
Snijd het stokbrood in de lengte doormidden.
Beleg de onderkant met de tonijn, leg daarop de plakjes tomaat, bestrooi met een gedeelte van de geraspte mozzarella, Grana Padano, oregano en eventueel extra chilivlokken.
Drizzle de andere kant van het stokbrood in met olijfolie en bestrooi ook deze met de geraspte mozzarella, Grana Padano, oregano en eventueel chilivlokken.
Leg beide kanten op een bakplaat en bak voor ongeveer 8 minuten goudbruin in de oven.
Eet smakelijk!
TIP: bestrooi vlak voor serveren eventueel nog met extra verse fijngehakte basilicum.