1,5 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in blokjes gesneden
250gramandijvie meer mag altijd natuurlijk
200millilitermelk
klontroomboter
100gramextra belegen kaasin blokjes gesneden
75gramzongedroogde tomaatin stukjes gesneden
100gramolijvensmaak naar keuze en in stukjes gesneden
SALAMI
150gramsalami worstof cervelaat worst in blokjes gesneden
1rode uiin dunne halve ringen gesneden
2teentjesknoflookgeraspt
snufpul biberof chilivlokken
1theelepelgedroogde Italiaanse kruiden
extra vierge olijfolie
snufversgemalen zwarte peper
Zo maak je het (bereidingswijze)
Maak de andijviestamppot: kook de aardappelen gaar, giet deze af en stamp de aardappelen met de melk, roomboter, peper en zout tot een puree. Spatel de rauwe andijvie, blokjes kaas, zongedroogde tomaten en olijven erdoorheen.
Als de aardappelen koken maak dan alvast de “Italiaanse”salami klaar. Verhit een scheutje extra vierge olijfolie in een koekenpan. Fruit de uien met een snuf pul biber (chilivlokken), peper, zout en de Italiaanse kruiden op middelhoog vuur. Als de uien zacht zijn voeg dan de knoflook en blokjes salami toe en bak nog even op hoog vuur zodat de salami mooi krokant wordt.
Serveer de andijviestamppot met de salami los of spatel de salami door de stamppot. Dit ziet er misschien niet heel smakelijk uit maar het is wel ook echt ontzettend lekker.
TIP: wil je meer in de Italiaanse sferen blijven, gebruik dan mozzarella of Parmezaanse kaas in plaats van extra belegen kaas.
TIP: drizzle vlak voor serveren nog eventueel een beetje extra vierge olijfolie over de stamppot.