1,5 kiloiets kruimige aardappelengeschild en in stukjes gesneden
1kilohutspotik gebruik kant en klare zak
1/2groentebouillonblokje
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufzoutis optioneel
100gramextra belegen kaasin blokjes gesneden
1rookworstgewoon of vegetarisch
gebakken uitjesis optioneel
KETJAPSAUS
3eetlepelsketjap manis
1/2eetlepelsojasaus
3eetlepelssweet chilisaus
1/2limoensap nodig
2teentjesknoflookgeraspt
1theelepelgemberpoeder
1theelepelsambal oelekof sambal badjak
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
1/3theelepelfive spice
flinke snufversgemalen zwarte peper
snufjezoutis optioneel
1eetlepelmaïzena
150mililiterwater
Instructions
Kook de aardappelen samen met de hutspot en het groentebouillonblokje gaar.
Giet de aardappelen af en stamp tot een smeuïge puree met een klont (plantaardige) boter. Meng de blokjes kaas door de hutspot en breng op smaak met een snuf versgemalen zwarte peper en eventueel een snufje zout.
Verwarm wanneer de hutspot kookt ook de rookworst zoals beschreven op de verpakking en maak alvast de ketjapsaus.
Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de saus. Verwarm in een steelpannetje de ketjapsaus: breng eerst de saus aan de kook, zet het vuur daarna zachter en laat eventjes pruttelen.
Serveer de hutspot met de ketjapsaus en plakjes rookworst en bestrooi eventueel met wat gebakken uitjes voor extra smaak en crunch. Eet smakelijk!