1verpakkingBoursin ik gebruik de Boursin knoflook en fijne kruiden 150 gram
3stukspreigewassen en in halve ringen gesneden
3teentjesknoflookgeraspt
400gramverse worstvelletje verwijdert en in stukjes geknepen/gesneden
snufpul biber of chili vlokken
1theelepelkerriepoederflinke theelepel
1theelepelpaprikapoederflinke theelepel
snufnootmuskaat
snufversgemalen zwarte peper
snufjezoutoptioneel
100gramextra belegen kaasgeraspt
2theelepelsbloem
olie en roomboter
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat iets ontdooien.
Vet een ovenschaal in met een klein beetje roomboter en leg hierin de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randen iets over de ovenschaal heen valt. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met bloem. Dit zorgt ervoor dat het vocht van de vulling iets wordt opgenomen.
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de worst goudbruin voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, pul biber (chili vlokken) en knoflook toe en bak kort mee. Voeg daarna de prei toe en bak nog eens voor ongeveer 5 minuten. Verkruimel de Boursin erbij en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met een snuf nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en eventueel een snufje zout.
Schep de vulling in de ovenschaal. Vouw de randen van het bladerdeeg iets naar binnen toe. Bestrooi met geraspte kaas. Smeer de randen eventueel in met een beetje geklutst ei (hierdoor worden de randen mooi goudbruin).
Bak de hartige taart in 20-30 minuten goudbruin. Laat de hartige taart 5-10 minuten op een rooster afkoelen voordat je hem gaat aansnijden.
TIP: serveer de hartige taart met een simpele salade voor een complete avondmaaltijd.