Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige kaas uien muffins
Deze hartige kaas uien muffins zijn heerlijk als borrelhapje, tussendoortje of bij een kom soep in de avond.
5
van
3
stemmen
Print Recept
Pinterest
Bewaar in jouw kookboek
Deze staat in je kookboek
Gang:
Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken:
Nederlands
Trefwoord:
hartige muffins, kaas uien muffins, muffins, muffins met kaas, muffins met ui
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Servings:
9
stuks
Kookmodus:
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
▢
2
stuks
rode ui
gesnipperd
▢
1
normale ui
gesnipperd
▢
125
gram
bloem
▢
125
gram
volkorenmeel
▢
1
theelepel
zout
▢
1
theelepel
uienpoeder
▢
1/2
zakje
bakpoeder
▢
200
milliliter
melk
▢
125
milliliter
zonnebloemolie
▢
75
gram
geraspte cheddar
▢
75
gram
extra belegen kaas
▢
2
eieren
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cupcakevorm met papieren vormpjes.
Meng de belegen kaas met de cheddar.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de uien even kort aan.
Meng in een mengkom het volkorenmeel, bloem, zout, bakpoeder en uienpoeder.
Voeg de eieren, olie en het melk toe en spatel goed door elkaar. Spatel 2/3 van de geraspte kaas en de uien door het beslag.
Schep het beslag in de vormpjes, bestrooi met de overgebleven kaas en bak in 20-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de muffins het liefst lauwwarm. Eet smakelijk :-)
TIP: wil je de muffins de volgende dag eten? Verwarm dan de oven voor op 160 graden en verwarm de muffins nog eventjes voor 5-7 minuten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer