3tomatenin kleine blokjes gesneden (zonder vruchtvlees, dus alleen de buitenkant)
flinke handkorianderfijngehakt
paar takjesdillefijngehakt
1/2eetlepelrode wijnazijn
fetakaas
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng alle ingrediënten voor de frisse salade (behalve de fetakaas) en zit dit in de koelkast tot gebruik.
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt met de paprikapoeder, komijnpoeder, sambal badjak, peper, zout en de rozemarijn. Voeg als het gehakt mooi bruin is de geperste knoflooktenen toe en de tomatenpuree. Bak dit event kort mee. Haal de pan van het vuur en knijp de citroensap over het gehaktmengsel en roer dit nog eventjes goed door.
Spreid het gehaktmengsel over de 4 tortilla’s en zet ze voor ongeveer 4/5 minuten in de oven. Als de pizza’s klaar zijn, verdeel je er de frisse salade overheen samen met wat verkruimelde feta. Nu kan je de "Turkse pizza" oprollen of gewoon met mes en vork eten.
TIP: de frisse salade is ook heerlijk bij diverse andere gerechten.