1,5kiloiets kruimige aardappelengeschild en ik stukjes gesneden
250gramandijvieik gebruik een zak voorgesneden andijvie
175millilitermelkik gebruik sojamelk (op kamertemperatuur)
1theelepelmosterdflinke theelepel gebruiken
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
snufjenootmuskaat
flinkeklontroomboterik gebruik plantaardige boter (op kamertemperatuur)
100gramextra belegen kaas geraspt of in blokjes gesneden
PITTIG GEBAKKEN ROOKWORST
1rookworstin dunne plakjes gesneden
1uigesnipperd
2teentjesknoflookfijngehakt
1theelepelsambal oelek
1theelepelsambal badjak
flinke snufversgemalen zwarte peper
1eetlepelbruine suiker
scheutjeolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
BEGIN MET HET MAKEN VAN DE ANDIJVIESTAMPPOT:
Kook de aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Meng de roomboter door de puree en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de mosterd.
Meng vervolgens de andijvie en de kaas door de puree en klaar is je andijviestamppot.
Laat de pan op laag vuur staan zodat de stamppot warm blijft en de andijvie eventueel verder kan slinken. Maak dan de pittig gebakken rookworst klaar.
PITTIG GEBAKKEN ROOKWORST:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de uien met de knoflook, sambal oelek, sambal badjak, bruine suiker en een snuf peper. Voeg de plakjes rookworst toe en bak even 2-3 minuutjes mee. Voeg de ketjap manis toe en bak nog even kort mee.
Serveer de andijviestamppot met de pittig gebakken rookworst. Eet smakelijk!
TIP: ook erg lekker is om nog gebakken uitjes over de stamppot te serveren.