7stuksverse aardbeienin stukjes gesneden (niet te kleine aardbeien gebruiken)
2eetlepelsaardbeienjamflinke eetlepels gebruiken
MONCHOU TOPPING
100gramMonChou (op kamertemperatuur)
250milliliterslagroom
2eetlepelssuiker
1eetlepelcitroensap
3aardbeien geprakt
1eetlepelaardbeienjam
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake papiertjes in de cupcake bakplaat.
Klop de roomboter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de bloem, snufje zout, eieren en vanille extract toe en mix tot een egaal beslag. (mix eerst voorzichtig voordat je hele keuken onder het bloem zit)
Mix kort de aardbeienjam en stukjes aardbei door het beslag en schep het beslag in de cupcake papiertjes. (niet helemaal tot de bovenkant, anders kan je de cupcakes niet mooi versieren)
Bak de cupcakes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.
MAAK DE MONCHOU TOPPING:
Klop de slagroom stijf met de suiker. Klop in een andere kom de Monchou los. Klop dan kort de geprakte aardbeien, aardbeienjam en citroensap erdoorheen.
Spatel in delen de slagroom door het Monchou mengsel. Laat het mengsel 30 minuutjes in de koelkast opstijven.
Schep het mengsel in een spuitzak en spuit de frisse Monchou topping over de cupcakes wanneer deze zijn afgekoeld.
Eet smakelijk!
TIP: bestrooi de cupcakes eventueel met gekleurde eetbare sprinkels en extra verse aardbeien.
TIP: ik gebruik vaak gewoon een kleine diepvrieszak voor de topping. Schep het Monchou mengsel in de diepvrieszak, druk het mengsel naar 1 onderkant, knip een puntje af en spuiten maar! Het is misschien niet zo super mooi als wanneer je een echte spuitzak gebruikt maar hé....dit heb je altijd wel in huis.