Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, zout, halve eetlepel cajunkruiden en de bloem. Meng dit goed door elkaar.
Verhit een scheutje olie en bak het blees rondom goudbruin aan en haal uit de pan.
Voeg een klein scheutje olie weer toe en bak de uien met de knoflook, paprika blokjes, chipotle peper, chipotle saus, cajunkruiden, paprikapoeder, komijnpoeder en koriander kort aan voor ongeveer 30 seconden.
Voeg het vlees toe, verkruimel het bouillonblokje erbij, voeg de tomatenblokjes, water en suiker toe en laat het vlees minimaal 4 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. (laat een klein kiertje open)
Voeg dan na 4 uur (het vlees moet wel al gaar zijn....laat anders langer stoven) de witte bonen (uitgelekt), kidneybonen (uitgelekt) en mais toe en laat nog eens minimaal 30 minuten zonder deksel op de pan pruttelen.
Breng de chili con carne eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Bestrooi vlak voor serveren met de fijngehakte bosui of fijngehakte koriander. (mijn voorkeur gaat uit naar koriander, de kids vinden bosui lekkerder)
TIP: wil je niet dat de paprika zacht wordt? Voeg deze dan tegelijkertijd met de bonen toe.TIP: maak de chili con carne een dag van te voren klaar. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.