Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bak de tomaten met de uien, gedroogde oregano, zwarte peper, gerookte paprikapoeder en chilivlokken voor ongeveer 3-5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook, tomatenpuree, bloem en suiker toe en bak kort mee.
Voeg dan het hete water toe, breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat afgedekt 20 minuten pruttelen.
Haal de pan van het vuur, pureer de soep met een staafmixer, voeg de kookroom toe en breng eventueel extra op smaak met zout en/of peper.
Eet smakelijk!
TIP: voeg niet alle kookroom toe maar bewaar een beetje ter garnering. Haal voor 15 minuten voor gebruik uit de koelkast zodat je niet ijskoude kookroom toevoegt aan een warme soep.
TIP: voeg vlak voor serveren nog een beetje fijngehakte basilicum toe.
* De suiker zorgt ervoor dat de soep extra op smaak komt en minder zuur wordt. Wil je echt geen suiker gebruiken, dan kan je dit uiteraard achterwege laten.