Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta met paprika en champignons
Geniet van deze gezonde en makkelijke pasta met paprika en champignons met het hele gezin.
3.84
van
6
stemmen
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
avondeten
Keuken:
Italiaans, Nederlands
Trefwoord:
champignons, makkelijke maaltijd, paprika, pasta, volkoren pasta
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Ingrediënten
300
gram
pasta
ik gebruik volkoren pasta
2
stuks
verse worst
250
gram
champignons
in stukjes gesneden
2
stuks
paprika
in (kleine) blokjes gesneden
1
ui
gesnipperd
3
teentjes
knoflook
geraspt
70
gram
tomatenpuree
= klein blikje
1
blikje
tomatenblokjes
450 gram blikje
1
kip bouillonblokje
2
theelepels
gedroogde oregano
2
theelepels
paprikapoeder
flinke
snuf
versgemalen zwarte peper
100
gram
extra belegen kaas
1
theelepel
suiker
= optioneel
Instructies
Knijp het vlees uit de verse worsten.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de paprika en champignons en knoflook voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de stukjes verse worst toe samen met de oregano, zwarte peper, verkruimeld bouillonblokje en paprikapoeder en bak dit 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes en suiker toe en laat de saus afgedekt 15 minuten pruttelen.
Kook de pasta gaar en schep deze door de pastasaus.
Bestrooi de pasta vlak voor serveren met de geraspte kaas.
TIP: ik heb altijd verse peterselie in huis en dat is ook heerlijk over de pasta. Uiteraard kan je ook verse basilicum gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer