Verhit een klontje roomboter of scheutje olie in een soep of stoofpan. Fruit de uien met de knoflook, kerriepoeder, snufje chili vlokken, peper en suiker voor 3-5 minuten.
Zet het vuur hoger, voeg de aspergeschillen toe samen met de witte wijn. Laat het vocht iets inkoken. Voeg vervolgens 1250 ml heet water toe en verkruimel de 2 bouillonblokjes erbij. Zet het vuur lager en laat de "soep" nu 20 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit en laat de soep een nachtjes staan.
Pureer de volgende dag de soep. Giet de soep beetje voor beetje door een fijne zeef in een andere pan of mengkom. Gebruik de achterkant van een lepel om de soep door de zeef te zeven. (gooi het prutje weg...die heb je nu niet meer nodig)
Verhit in de soeppan die nu leeg is 50 gram roomboter en voeg als de boter gesmolten is beetje bij beetje de bloem toe. Blijf 1-2 minuten met een houten pollepel roeren, zo kan de bloem garen.
Giet vervolgens beetje bij beetje de asperge bouillon toe en roer met een garde door elkaar. Eerst zal het een soort deegbal worden maar dit komt allemaal goed! Wanneer de roux goed gemengd is met de bouillon kan je de overige bouillon in 1 keer toevoegen. Blijf wel roeren.
Breng de soep aan de kook en laat even een paar minuutjes pruttelen. Breng de soep eventueel verder op smaak met een snuf zout, peper en/of kerriepoeder.