Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien met een snufje zout en peper tot de uien glazig zijn. Je kunt de uien ook langer bakken en laten karameliseren op laag vuur. Dat is ook erg lekker. Je bent dan alleen wel langer bezig met het recept.
Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffin/cupcake bakvorm in.
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en druk de naden dicht.
Verdeel de uien en bijna alle geraspte kaas over het deeg. Bestrooi met een snuf vers gemalen zwarte peper en pul biber (of chilivlokken)
Rol het croissantdeeg met de korte kant op en snijd in 6 stukken. Leg de stukken in het bakblik. Smeer in met geklust ei en bestrooi een beetje van de overbleven kaas, eventueel maanzaad en extra pul biber (chilivlokken)
Bak de croissant rolletjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi vlak voor serveren met een beetje fijngehakte peterselie.
TIP: zet niet meteen je tanden in de croissant rolletjes maar laat ze even een paar minuutjes afkoelen. Je verbrand anders echt je mond. Het lekkerst zijn de rolletjes als ze wel nog iets warm zijn.