Verwarm de oven voor op 240 graden. Verwarm het liefste een pizzasteen mee maar een bakplaat kan ook. Roer de crème fraîche in een schaaltje met een snuf peper en zout smeuïg.
Bak de rookworst: verhit hiervoor een klontje roomboter in een koekenpan of hapjespan. Fruit de uien met een snufje peper en zout op niet te hoog vuur tot de uien beginnen te kleuren. Voeg dan de rookworst, sambal, grove mosterd, knoflook en honing toe. Bak op redelijk hoog vuur tot de rookworst een beetje knapperig is. (ongeveer 2-3 min)
Smeer de pizzabodems in met de crème fraîche en verdeel hier overheen de rookworst. Bestrooi met de geraspte kaas en scheur de mozzarella in stukjes over de pizza's. Breng op smaak met een beetje gedroogde peterslie, snuf extra zwarte peper en een snuf pul biber (chilivlokken).
Bak de pizza’s in de oven of op de bbq op de pizzasteen of bakplaat goudbruin en gaar. Afhankelijk van hoe heet je oven kan, duurt dit max 10-15 minuten per pizza.