Meng in een schaaltje de pindakaas, met de knoflook, sambal badjak, sambal oelek, ei, korianderpoeder, bruine suiker, ketjap manis, uienpoeder, paprikapoeder, peper en zout.
Kneed in een mengkom het gehakt met een handje paneermeel en de pindakaas marinade. Vorm hier ongeveer 16 gehaktballetjes van.
Verwarm de Aerofryer/Airfryer voor op 200 graden. Leg een bakpapiertje in het apparaat en leg daarop de gehaktballetjes. Bak de saté gehaktballetjes 8 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 155 graden en bak nog eens 7 minuten. (ik draaide zelf de gehaktballetjes om na de eerste 8 minuten)
Uiteraard kan je de gehaktballetje ook in een pan bereiden. Verhit hiervoor een beetje olie en een klontje roomboter. Bak de gehaktballetjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin. (vergeet ze niet regelmatig om te keren)
TIP: bestrooi de gehaktballetjes met een beetje gebakken uitjes, rode peper of seroendeng.