Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers schuimig met de 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 50 gram roomboter. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten.
Meng het zelfrijzend bakmeel met 0,5 tl baksoda en een snufje zout.
Voeg aan het eidooier mengsel de Griekse yoghurt, de rasp en de sap van 1 citroen toe. Roer dit goed door elkaar en voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Spatel voorzichtig de eiwitten door het taart/cakebeslag.
Vet een springvorm in met boter en leg op de onderkant een vel bakpapier. Knip het bakpapier rondom af. Giet het beslag in de vorm en bak de taart/cake in 45-55 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen alvorens je de taart/cake uit zijn vorm haalt.
Meng de mascarpone met 3 eetlepels citroensap en 4 eetlepels poedersuiker. Smeer de taart/cake in met de mascarpone en verdeel hier overheen de bramen. Bestrooi eventueel met wat extra poedersuiker