Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de Yufka vellen uit het pak.
Verhit in een grote hapjespan of wok een scheutje olie en bak de spinazie kort tot deze geslonken is. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Laat de spinazie even afkoelen.
Meng in een grote schaal of kom 4 eetlepels yoghurt, 400 milliliter melk, 2 geklutste eieren, de geprakte fetakaas en de 100 gram gesmolten roomboter. Breng dit alles op smaak met zout en peper.
Scheur de Yufka vellen in stukken (niet te groot) en leg dit in het melk- fetakaas mengsel. Meng met je handen alles goed door en scheur indien nodig de stukken kleiner. Laat het mengsel 10 minuten intrekken.
Vet een ovenschaal in en giet de helft van het borek mengsel in de ovenschaal. Druk met je handen goed aan. Verdeel de spinazie over het mengsel (knijp de spinazie eerst boven de pan iets uit) en verdeel daarna de andere helft van het borek mengsel over de spinazie. Bestrooi eventueel met sesamzaad of nigellazaad. Bak de Borek in 40 minuten gaar.