Begin met het maken van de gehaktballen: laat de sneetjes witbrood even weken in een scheutje melk. Meng het gehakt met 2 tl sambal badjak, peper, zout, 1 tl nootmuskaat, 1 tn geraspte knoflook, 1 tl mosterd en het ei. Knijp het brood uit en kneed door het gehakt. Maak 8 gehaktballen en rol deze door een klein beetje bloem.
Als de gehaktballen klaar zijn ga je verder met het maken van de saus: Verwarm in een klein steelpannetje alle ingrediënten voor de saus behalve de cola. Als de saus warm is voeg je beetje bij beetje de cola toe. (niet te snel anders gaat het teveel schuimen) Laat de saus op laag vuur staan.
Bak de gehaktballen in een hapjespan rondom goudbruin aan in olie en roomboter. Voeg de saus toe en laat 60 minuten zachtjes pruttelen. Doe geen de deksel op de pan. Vergeet niet regelmatig de gehaktballen om te draaien.