1/2theelepelchilipoedergebruik een hele als je van pittige houdt
1/4 theelepelknoflookpoeder
snufzwarte peper en zout
waterongeveer 1,5 eetlepel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Begin met het maken van de pittige kerriemayonaise. Meng hiervoor alle ingrediënten en zet dit in de koelkast.
Wrijf de speklapjes aan beide kanten in met peper, zout, chilipoeder en kerriepoeder. Laat dit het liefst even 30 minuten intrekken.
Leg de bloem, panko en losgeklopte ei op aparte borden. Meng door de panko een snufje zwarte peper. Haal de speklapjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Verhit in een hapjespan een scheutjes olie en 25 gram roomboter. Bak de speklapjes in 6-10 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
Smeer de broodjes aan beide zijden in met de pittige kerriemayonaise. Leg op de onderkant een blaadje romaine sla, tomaat en hierop een krokant speklapje. Leg daarop een plakje cheddar kaas en klaar is kees!