Naan met knoflook en koriander

4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 1 uur 17 minuten
Porties: 7 stuks

Ingrediƫnten

  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • snuf zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 175 gram Grieks yoghurt op kamertemperatuur
  • 175 milliliter lauwwarm water
  • 1,5 theelepel gemalen koriander
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 50 gram gesmolten roomboter

topping

  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 4 teentjes knoflook heel fijngesneden
  • flinke hand vers gehakte koriander of peterselie

Instructies

  • Meng alle ingrediĆ«nten voor het deeg en kneed tot je een elastisch deeg hebt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Het deeg blijft iets plakkerig (je kan altijd een beetje bloem toevoegen als het te nat blijft) Bestrooi de deegbal met een klein beetje bloem en laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme tochtvrije plek.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht. Smelt voor de topping 100 gram roomboter en meng dit met de fijngesneden knoflook en koriander. Bestrooi je werkplek met bloem en verdeel het deeg in 7-8 stukken en rol of druk ze uit tot een ovale vorm van ongeveer 0,5 cm dik. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de Naan erop. Smeer met een dikke laag van de gesmolten roomboter in en bak ze in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Haal de Naan uit de oven en smeer nog een keer in met de gesmolten roomboter.