courgettecake met pure chocolade

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 cake

Ingrediƫnten

  • 1 courgette geraspt en uitgelekt in een zeef
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 100 gram volkorenmeel
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakoeder
  • 1/3 theelepel kardemon
  • 1/3 theelepel gemberpoeder
  • 2,5 theelepels kaneel
  • 75 gram pure chocolade grof gehakt
  • 2 theelepels kokosrasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 185 graden. Meng 200 gram bloem met 100 gram volkorenmeel, 2,5 tl kaneel, 2 tl kokos, 1/3 tl gemberpoeder, 1/3 tl kardemon en 1 flinke tl bakpoeder. Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de olie en vanille extract toe en klop kort door. Voeg dan in 3 delen het bloemmengsel toe. Voeg de geraspte en uitgelekte courgette rasp en chocolade toe en spatel dit door het beslag. Vet een cakeblik in en giet hier het beslag in. Bak de courgettecake in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi eventueel nog met extra kokosrasp.