Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng in een mengkom de kip met 2,5 tl kurkuma, 1 tl chilipoeder en een flinke snuf gemalen zwarte peper. Verhit de roomboter en een scheutje olijfolie in een wok/hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, gember en rode peper. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin aan. Voeg het blikje tomatenblokjes toe samen met een snuf zout, 2 tl komijnpoeder en 2 tl gemalen koriander poeder. Roer alles goed door en leg de deksel (niet helemaal gesloten) op de pan. Laat de kip 15 minuten pruttelen. Voeg dan naar smaak limoensap toe, 200 gram diepvries erwtjes en breng op smaak met peper en/of zout. Zet het vuur nu hoger en laat zonder deksel op de pan de kip nog 5 minuten zachtjes koken. (vergeet niet te roeren) Bestrooi met de vers gehakte koriander en gezouten pinda's.