Doe 300 milliliter lauwwarm water in een maatbeker samen met 1,5 zakje gedroogde gist en 1,5 eetlepel suiker. Laat dit 10 minuten staan. Meng ondertussen 500 gram bloem met 1,5 tl zout, 1/2 tl uienpoeder en 1/2 tl knoflookpoeder. Maak een kuiltje en leg hierin 1 geklutst ei en 2 el olijfolie. Giet het gistmensel eroverheen en roer beetje bij beetje bloem erbij. Kneed vervolgens minimaal 5 minuten tot een soepel deeg. Vorm er een ronde vorm van, bestrooi het deeg met een beetje bloem en leg het deeg in een mengkom. Dek deze af met een warme doek en laat minimaal 30 minuten rijzen.
Maak ondertussen de spinazie-fetakaas vulling voor de broodjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spinazie tot deze geslonken is. Laat de spinazie nu afkoelen. Prak in een mengkom de fetakaas met een flinke snuf gemalen zwarte peper, snufje zout en een 1/2 tl chilivlokken (of pul biber) Als de spinazie iets is afgekoeld knijp dat het vocht eruit en voeg toe aan de fetakaas. Meng dit goed door elkaar.
Als het deeg lang genoeg gerezen heeft bestrooi dan je werkplek met flink wat bloem en verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 50 cm lang bij 30 cm breed. Leg aan het begin het spinazie-fetakaas mengsel. Rol het deeg op. Snijd het deeg in 10 stukken. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de stukjes deeg erin en druk deze iets aan.
Klust 1 eigeel met 1 el melk en smeer hiermee de broodjes in. Bestrooi eventueel nog met wat sesamzaad, peper, zout en chilivlokken. Bak de broodjes in 25 minuten goudbruin en gaar.